Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kauza Lemikon je na Krajskom súde v Bratislave už od novembra

.redakcia .slovensko

Schránková spoločnosť Lemikon, s ktorou sa spája kauza bývalého ministra Počiatka, opäť žaluje národnú spoločnosť Tipos o 33 miliónov eur. Krajský súd v Bratislave začal v tomto prípade konať už minulý rok v novembri.

Kauza Lemikon je na Krajskom súde v Bratislave už od novembra V roku 2009 sa v kancelárii generálneho prokurátora rozprávali Trnka a Počiatek o kauze Lemikon, o predaji emisných zmeniek a o hľadaní špiny na politických oponentov.

v lete minulého roka Najvyšší súd SR zamietol žalobu spoločnosti Lemikon voči Tiposu. Pred pár dňami sa ale objavili informácie, že Lemikon oživil spor o 33 miliónov eur tým, že podal dovolanie a požiadal o zmenu rozsudku.

„V predmetnej veci bolo dovolanie spoločnosti doručené prvostupňovému Krajskému súdu v Bratislave 13. novembra minulého roku. Súd vykonáva úkony pred predložením veci dovolaciemu NS SR v zmysle ustanovení civilného-správneho poriadku,“ uviedol vo štvrtok na otázku TASR hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

Spor sa na slovenských súdoch objavil okolo roku 2000.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite