Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Andrej Danko odcestoval na oficiálnu návštevu Portugalska

.redakcia .slovensko

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko v nedeľu popoludní odcestoval na trojdňovú oficiálnu návštevu Portugalska. Počas nej sa stretne s predsedom Republikového zhromaždenia Portugalska Eduardom Ferrom Rodriguesom a navštívi aj mariánske pútnické miesto Fatima.

Andrej Danko odcestoval na oficiálnu návštevu Portugalska Alexandra Čunderlíková/SITA

cieľom cesty je podľa šéfa tlačového odboru kancelárie predsedu slovenského parlamentu Tomáša Kostelníka rozvíjanie ekonomickej spolupráce a posilňovanie obojstranného rozvoja v oblasti vedy, kultúry a školstva. Na začiatku tohto školského roka otvorili v Lisabone Prvú slovenskú školu v Portugalsku.

„Vzťahy s Portugalskom sú vyvážené a majú potenciál rásť. Aj touto cestou by som chcel potvrdiť záujem SR viesť konštruktívny dialóg o európskej agende. Vzhľadom na vývoj v Európe a vo svete by sme mali dbať na spoluprácu s národnými parlamentmi tak, aby sme prípadným náročným výzvam mohli čeliť spoločne,“ povedal pred cestou Danko.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite