Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaputová: Situácia okolo Dobroslava Trnku vznikla pre nedostatočnú koordináciu

.redakcia .slovensko

Vyhlásila to prezidentka Zuzana Čaputová po stretnutiach s policajným prezidentom Milanom Lučanským a generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom.

Čaputová: Situácia okolo Dobroslava Trnku vznikla pre nedostatočnú koordináciu SITA/Branislav Bibel Prezidentka iniciovala stretnutie s Jaroslavom Čižnárom i Milanom Lučanským.

obaja ju uistili, že vo všetkých podozreniach sa naďalej koná a vyšetruje.

„Som presvedčená, že v prípade takých spoločensky citlivých káuz, týkajúcich sa bývalého najvyššieho strážcu zákonnosti, musí efektívne fungovať spolupráca medzi vyšetrovateľom a dozorovým prokurátorom. Nemôže sa teda stať, že až pri vznesení obvinenia sa prejaví taký odlišný právny názor, ktorý vedie k zrušeniu obvinenia. Rovnako by sa nemalo stať, že takýto krok ostane bez náležitého vysvetlenia,“ skonštatovala prezidentka.

Hlava štátu podčiarkla, že zrušenie obvinenia voči Trnkovi neznamená koniec vyšetrovania. Podľa vlastných slov verí, že zásadnejší postup v tejto veci môže prispieť k posilneniu dôvery v spravodlivosť. Doplnila, že zodpovednosť polície a prokuratúry sa teda nemôže končiť vznesením alebo zrušením obvinenia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite