Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čižnár obhajuje postup prokurátora v kauze prepustenia Dobroslava Trnku

.redakcia .slovensko

Postup dozorového prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry v súvislosti s prepustením bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku bol podľa Jaromíra Čižnára zákonný.

Čižnár obhajuje postup prokurátora v kauze prepustenia Dobroslava Trnku SITA/Alexandra Čunderlíková

generálnehy prokurátor Jaromír Čižnár sa takto vyjadril po preskúmaní postupu prokurátora ÚŠP, stanoviska špeciálneho prokurátora a po oboznámení sa so spisovým materiálom, týkajúcim sa tzv. kauzy Tipos. 

Skutok, pre ktorý bolo Trnkovi vznesené obvinenie, nenapĺňa podľa Čižnára pojmové znaky skutkovej podstaty trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa podľa trestného zákona. „Z doposiaľ vykonaného dokazovania je zrejmé, že bývalý generálny prokurátor svojím postupom, teda podaním mimoriadneho dovolania, využil svoje právomoci v súlade so zákonom a zabránil vzniku značnej hospodárskej škody, ktorú by Slovenská republika musela znášať,“ uvádza v stanovisku Čižnár.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite