Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Protestujúci dav v Levoči prerušil míting ĽSNS

.redakcia .slovensko

Odhadom asi dve tisícky občanov a ďalších aktivistov v utorok hlasným protestom prerušili míting ĽSNS pred historickou radnicou v Levoči. Transparentmi, hlasným krikom a pískaním dali najavo jasný nesúhlas s politikou, ktorú táto strana predstavuje.

Protestujúci dav v Levoči prerušil míting ĽSNS Radoslav Maťaš/SITA 21. január 2020 Levoča: Účastníci protestu proti extrémizmu v Levoči.

z davu zneli pokriky ako „stop fašizmu“, „nechceme vás tu“, „násilie nič nerieši“ a podobne. ĽSNS míting prerušila s tým, že ľudia v dave sú zaplatení.

„Ja tu nie som za žiadnu stranu, prišiel som podporiť skupinu ľudí, ktorí sa rozhodli protestovať proti fašizmu a proti ĽSNS, aby sa história neopakovala. Myslím si, že táto strana je hrozbou pre našu spoločnosť. Zároveň je to však len obraz aktuálnej politickej situácie, pretože keby boli politické strany zodpovednejšie, toto by sa nemuselo diať. Všetci sľubovali riešenie rómskej problematiky, oni prišli s extrémistickým a ráznym návrhom a ľudia im na to naleteli,“ reagoval 22-ročný Dominik z Levoče na preferencie ĽSNS pred parlamentným voľbami.

Súhlasí s ním aj Anna, že za aktuálnu situáciu môžu viac-menej všetci politici, ktorí problémy nedokázali vyriešiť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite