Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Visolajský: Pokuta za emigráciu nevyrieši problém s nedostatkom lekárov, skôr prehĺbi

.redakcia .slovensko

Mladí lekári odchádzajú po skončení štúdia do zahraničia preto, lebo na Slovensku nenájdu voľné miesto, keďže nemocnice pri ich súčasnom financovaní šetria na personáli. Dôvodom je tiež absencia skúsených starších kolegov v nemocniciach, od ktorých by sa mohli učiť.

Visolajský: Pokuta za emigráciu nevyrieši problém s nedostatkom lekárov, skôr prehĺbi SITA/Milo Fabian Robert Fico chce pokutovať lekárov, ktorí odídu pracovať do zahraničia.

pokuta za emigráciu preto podľa predsedu Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Petra Visolajského problém s nedostatkom lekárov nevyrieši.

„Problém by sa len prehĺbil. Musíme si uvedomiť, že vyhrážky a nadávky slovenských lekárov na Slovensku neudržia,“ hovorí Visolajský. Reaguje tak aj na sobotné vyjadrenia Smeru-SD na programovej konferencii o troch pilieroch, ktoré chcú sociálni demokrati presadiť v prípade úspechu v blížiacich sa parlamentných voľbách.

Za mýtus politikov označuje LOZ aj financovanie štúdia lekárov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite