Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo ešte odhalí proces?

.tomáš Madleňák .slovensko .politika

Proces vo veci úkladnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa začal v pondelok 13. januára. Za tri dni sa už stihli spomenúť mená Fico, Počiatek, Kaliňák, Trnka, Bödör, ale aj Boris Kollár. Stopy vedú aj k Čistému dňu. Proces však pokračuje. Čo sa ešte dozvieme?

Čo ešte odhalí proces? BORIS NÉMETH 13. január 2020 Pezinok: Marian Kočner na súdnom procese vo veci objednania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

hlavné pojednávanie sa zameriava najmä na objasnenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry sa darí skladať príbeh, na začiatku ktorého stojí Marian Kočner. Spolu s tým sa však odhaľujú detaily, ktoré ukazujú, ako vyzerá unesený štát.

Priznal sa a vypovedal už človek, ktorý v osudný večer strieľal. Miroslav Marček opísal, ako on a jeho bratranec dostali objednávku od Zoltána Andruskóa. Ten už je vo veci právoplatne odsúdený a vypovedal tiež. Potvrdil, že objednávku mu zadala Alena Zsuzsová, ktorej ju zadal Marian Kočner. Tým si je vraj istý, lebo s Kočnerom cez Zsuzsovej mobil viackrát komunikoval v inej veci. Zháňal preňho bieleho koňa na likvidáciu dokumentácie súvisiacej s výstavbou komplexu Bonaparte.

Andruskó na súde tvrdil aj to, že Zsuzsová sa mu chválila vzťahom s Borisom Kollárom i Marianom Kočnerom. Hovorila mu aj o Kočnerových kontaktoch na políciu a politikov vrátane Fica, Kaliňáka, Glváča a Počiatka. Údajne mu spomínala obchody s Dobroslavom Trnkom. Keby vraj Kočner nemal tieto kontakty, vražda by sa nestala. Andruskó by sa nebál oznámiť to na polícii a Zsuzsová by už dávno sedela v base za inú vraždu.

Potom vypovedal bývalý novinár a agent SIS Peter Tóth. Potvrdil, že dal dokopy sledovací tím, ktorý zhotovil fotografie Jána Kuciaka. Rovnaké fotografie boli zadržané na USB kľúčoch Mariana Kočnera a Marček s Andruskóom ich identifikovali ako tie, ktoré im predložili pri objednávke vraždy. Sledovanie podľa Tótha platili Kočner a Norbert Bödör. Ten vraj pre toto komando zabezpečil aj lustrácie novinárov z polície. Tóth vypovedal aj o veciach, ktoré do prípadu zaťahujú predsedu Špecializovaného trestného súdu Michala Trubana a sudcu Ústavného súdu Mojmíra Mamojku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite