Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Situácia na STU sa upokojuje, Bieliková sa vráti

.redakcia .slovensko

Pedagogička a bývalá dekanka Fakulty informatiky a informačných technológií (FIIT) Slovenskej technickej univerzity (STU) Mária Bieliková sa vráti na fakultu. Dekan FIIT Ivan Kotuliak má zrušiť ukončenie jej pracovného pomeru v záujme zníženia napätia.

Situácia na STU sa upokojuje, Bieliková sa vráti Diana Černáková/SITA Ilustračná snímka.

v utorok o tom informoval rektor univerzity Miroslav Fikar po spoločnom stretnutí zainteresovaných. V tejto súvislosti dodal, že Bieliková sa rozhodla nekandidovať do senátu fakulty.

„Rozhodli sme sa, že by sme mali urobiť niečo do budúcnosti,“ zdôraznil po stretnutí Fikar, ktorý prečítal spoločné uznesenie predstaviteľov STU. Podľa jeho slov sa dohodli, že spoločným záujmom je rozvoj fakulty aj celej univerzity v súlade s právnymi predpismi a etickými normami. 

Dodal, že vychádzajú z toho, že dekan FIIT bol zvolený demokraticky a v súlade s pravidlami. „Konštatujeme, že FIIT STU sa po jeho zvolení udiali kroky, ktoré neprospeli rozvoju fakulty a jej dobrému menu,“ prečítal z uznesenia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite