Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O voľbu poštou požiadalo cez aplikáciu Srdcom doma takmer 50 000 ľudí

.redakcia .slovensko

Prostredníctvom internetovej stránky požiadalo o voľbu poštou alebo o hlasovací preukaz do nadchádzajúcich parlamentných volieb 47 065 voličov. Hlasy odovzdané zo zahraničia by mohli pri volebnej účasti porovnateľnej s tou vo voľbách v roku 2016 tvoriť asi 2 % všetkých platných hlasov.

O voľbu poštou požiadalo cez aplikáciu Srdcom doma takmer 50 000 ľudí Jakub Julény/SITA

združenie Srdcom Doma predpokladá, že celkový počet skutočne odovzdaných hlasov v parlamentných voľbách bude okolo 55 000. Ide o voličov, ktorí majú trvalý pobyt na území Slovenskej republiky a v čase konania volieb budú mimo jej územia.

O voľbu poštou respektíve hlasovací lístok mohli záujemci požiadať prostredníctvom ich stránky 4. novembra, posledným termínom na podanie žiadosti bola polnoc 10. január. Stránka Volby.SrdcomDoma.sk ostáva aj naďalej v prevádzke a voličom umožňuje vytvorenie žiadostí o hlasovací preukaz.

O tento spôsob voľby mohli voliči okrem rôznych aplikácií požiadať doručením listinnej žiadosti na adresu obce svojho trvalého pobytu alebo elektronicky doručením vyplnenej žiadosti na adresu, ktorú má obec zverejniť na svojej webovej stránke alebo na úradnej tabuli.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite