Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka Zuzana Čaputová udelila štátne vyznamenania 20 osobnostiam

.martina Juhászová .slovensko

Prezidentka udelila ocenenia ôsmim ženám a dvanástim mužom v historickej budove Národnej rady SR na Župnom námestí v Bratislave. Medzi ocenenými sú i František Mikloško, Peter Zajac, Andrej Bán, ale i Milada Horáková in memoriam.

Prezidentka Zuzana Čaputová udelila štátne vyznamenania 20 osobnostiam Jana Birošová/SITA 2. januára 2019 Bratislava: Prezidentka SR Zuzana Čaputová a ocenený politik František Mikloško vyznamenaný Radom Ľudovíta Štúra I. triedy počas slávnostnej ceremónie udeľovania štátnych vyznamenaní.

prezidentka SR Zuzana Čaputová udelila 2. januára štátne vyznamenania osobnostiam z rôznych oblastí spoločenského života. Ocenenia si z jej rúk prevzalo 20 osobností.

Prezidentka vo svojom úvodnom príhovore poznamenala, že každá krajina na svoj úspech potrebuje výnimočných ľudí s výnimočným prínosom pre svoju vlasť, a takých podľa nej Slovensko má. 

„Považujem za česť a privilégium, že všetkým vám, ktorí si teraz prevezmete vyznamenania, môžem v mene republiky a jej obyvateľov poďakovať za všetko, čo ste pre nás urobili a ešte určite urobíte," uviedla vo svojom príhovore Zuzana Čaputová.

Jedným z prvých ocenených bol zakladateľ VPN Peter Zajac, ktorý si prebral Rad Ľudovíta Štúra I. triedy za mimoriadne zásluhy o demokraciu. Ako ďalšiu tvár Novembra 1989 prezidentka ocenila i vtedajšiu študentskú líderku a súčasnú producentku Zuzanu Mistríkovú. Prebrala si Rad Ľudovíta Štúra II. triedy.

Rad Ľudovíta Štúra I. triedy odovzdala prezidentka do rúk Branislava Tvarožeka a Martina Janeca za boj proti obom totalitám. Spolu s Martinom Janecom sú poslední dvaja príslušníci Vysokoškolského strážneho oddielu generálov Goliána a Viesta.

Pozrite si celý priebeh odovzdávania štátnych vyznamenaní:

Profesorka, dekanka fakulty Helena Barancová, ktorá sa venuje pracovnému právu a právu sociálneho zabezpečenia, je členkou rôznych Vedeckých rád, členkou rekodifikačnej komisie pre prípravu nového Občianskeho zákonníka, získala od prezidentky Rad Ľudovíta Štúra II.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite