Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia obvinila Dobroslava Trnku. Viní ho zo zatajovania nahrávky Gorila

.martina Bednárová .slovensko

Nahrávku, ktorú mal od Mariana Kočnera, zatajil pred orgánmi činnými v trestnom konaní. Stíhajú ho na slobode.

Polícia obvinila Dobroslava Trnku. Viní ho zo zatajovania nahrávky Gorila SITA/Diana Černáková Dobroslav trnka udržiaval kamarátsky vzťah s mafiánom Marianom Kočnerom.

polícia uverejnila na sociálnej sieti informáciu o trestnom stíhaní bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Ten mal vo svojej kancelárii nainštalovanú kameru, ktorou si nahrával rozhovory s vplyvnými ľuďmi. Kameru inštalovali spolu s Marianom Kočnerom.

„Obvinený sa skutku dopustil v období rokov 2007 až 2014, keď ako verejný činiteľ nesplnil povinnosť vyplývajúcu mu z Trestného poriadku a po prevzatí zvukovej nahrávky zo spravodajskej operácie SIS pod krycím názvom Gorila, z ktorej vyplývalo podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov od osoby M. K.,“ uvádza polícia na sociálnej sieti.

Bývalého prokurátora stíhajú na slobode. Trnkovi v prípade dokázania viny hrozí ako verejnému činiteľovi trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. 

Možné obchodovanie s nahrávkou Gorily naznačuje údajný rozhovor Dobroslava Trnku s Marianom Kočnerom, ktorého nahrávku v októbri zverejnil Denník N. Bývalému generálnemu prokurátorovi mal Kočner nadávať, pretože sa vraj pokúsil Gorilou vydierať finančníka skupiny Penta Jaroslava Haščáka. Ten sa dištancoval od všetkých "domnelých aktivít", s ktorými má byť podľa komunikácie spájaný, a odmietol ich.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite