Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Statik potvrdil, že prešovskú bytovku zbúrajú celú

.redakcia .slovensko

Bytovku zničenú výbuchom plynu a následným požiarom v Prešove na Mukačevskej ulici č. 7 zbúrajú celú. Po druhom dni asanačných prác to v utorok na tlačovom brífingu potvrdil statik Jozef Polák. Práce by chceli ukončiť v stredu.

Statik potvrdil, že prešovskú bytovku zbúrajú celú Viktor Zamborský/SITA

špecializovaná stavebná firma z Českej republiky chce likvidačné práce ukončiť v stredu 18. decembra.

„Keď sme búrali horné časti, ktoré boli poškodené požiarom, všetko sa zosypávalo dole. Došlo k ďalším prepadom stropov, takže sme zvolali krízový štáb na rýchlu obhliadku. Definitívne sme rozhodli, že nie je čo zachraňovať a je to také poškodené, že jednoducho 'ideme dole'. Zo statického hľadiska nie je o čom,“ povedal Polák s tým, že na asanáciu naďalej dohliadajú.

Bytovku zdemolujú na úroveň terénu. Ako povedala primátorka Prešova Andrea Turčanová, väčšina osobných vecí jej obyvateľov je zničená a do budovy nie je možné vstúpiť. „Naozaj sme boli svedkami toho, že keď z jednej strany stroj berie, tak sa vlastne sypú úplne iné časti. Takisto naozaj poškodené boli aj nižšie poschodia, boli plné sute a rôznych materiálov, ktoré padali z vyšších poschodí.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite