Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výstavba vyhliadkovej veže na Štrbskom Plese pokračuje, bude v nej múzeum horolezectva

.redakcia .slovensko

Vo Vysokých Tatrách pokračuje výstavba novej vyhliadkovej veže, otvoriť by ju mali pred letom budúceho roka. Investor, ktorým je spoločnosť High Tatras Tower, s. r. o., pri tvorbe stavby okrem iného spolupracuje s legendou svetového horolezectva Reinholdom Messnerom.

Výstavba vyhliadkovej veže na Štrbskom Plese pokračuje, bude v nej múzeum horolezectva Ľubomíra Ivanková/SITA Ilustračná snímka, pohľad na Štrbské Pleso.

investor s horolezcom spoločne prezentovali víziu prvého zo sietí celosvetových múzeí o horolezectve. Karpaty by mali zastupovať práve Vysoké Tatry a vo veži by tak malo vniknúť múzeum o histórii slovenského, českého a poľského horolezectva.  

Múzeum bude niesť názov Messner Mountain Heritage High Tatras a cieľom je otvoriť ho v rovnakom čase ako samotnú vežu. Financovanie stavby i následná prevádzka bude na pleciach investora, Messner do projektu vkladá svoje meno. 

Jednotlivé artefakty, niektoré aj priamo od legendárneho horolezca, fotografie či banery budú súčasťou samotného výstupu na vežu.  

Výstavba veže, ktorá bude jednou z architektonických dominánt územia, sa na Slovensku nestretla len s pozitívnymi ohlasmi.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite