Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini vyzval Slovákov v Británii, aby sa zaregistrovali

.redakcia .slovensko

Slováci, ktorí žijú vo Veľkej Británii, by sa čím skôr mali zaregistrovať, aby mali garantované svoje práva. V súvislosti s brexitom to povedal v sobotnej politickej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy predseda vlády.

Pellegrini vyzval Slovákov v Británii, aby sa zaregistrovali SITA/Diana Černáková/MZV Premiér Peter Pellegrini.

zároveň ich však pozval, aby sa vrátili späť na Slovensko.

„Jasné víťazstvo premiéra Johnsona, ktorý teraz má prevahu v britskom parlamente, už pravdepodobne nikoho nenecháva na pochybách, že Británia definitívne opustí EÚ,“ povedal premiér s dôvetkom, že hoci Borisovi Johnsonovi gratuluje, ide o zlý signál, pretože "elitné zoskupenie" Európsku úniu (EÚ) niekto po prvý raz opustí.

Predpokladá, že Británia veľmi rýchlo ratifikuje dohodu o vystúpení. Pellegrini preto upozornil, že na vyrovnanie si všetkých vzťahov tak ostane len 11 mesiacov. „Ak by sme do 11 mesiacov neboli schopní všetko dojednať, tak sa pre nás Británia stane treťou krajinou, ako hociktorou inou, na ktorú potom začnú platiť predpisy, a to nikto z nás nechce,“ komentoval.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite