Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ministerstvo zastavuje lov vlka dravého na Slovensku

.redakcia .slovensko

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka zastavuje lov vlka dravého na Slovensku od 12. decembra 2019 od 12.00 h vo všetkých poľovných revíroch na území Slovenskej republiky z dôvodu naplnenia stanovenej ročnej kvóty vlka dravého pre poľovnícku sezónu 2019/2020.

informoval o tom hovorca MPRV SR Vladimír Machalík.

„O zastavení lovu ministerstvo bezodkladne informuje okresné úrady, Úrad lesného hospodárstva a poľovníctva Ministerstva obrany SR a Štátnu ochranu prírody SR. Žiadame okresné úrady, pozemkové a lesné odbory, aby bezodkladne o zastavené lovu vlka dravého upovedomili všetkých užívateľov poľovných revírov vo svojej územnej pôsobnosti,“ uviedol Peter Kicko, generálny riaditeľ sekcie lesného hospodárstva a spracovania dreva MPRV SR.

Machalík zdôraznil, že MPRV SR zastavuje lov vlka dravého ako ústredný orgán štátnej správy poľovníctva, vychádzajúc z Programu starostlivosti o vlka dravého na Slovensku Ministerstva životného prostredia SR.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite