Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Električky do Karlovej Vsi ešte nepremávajú kvôli sporu o vstup na pozemky

.redakcia .slovensko

Kedy začnú premávať električky po zmodernizovanej časti Karlovesko-dúbravskej radiály v Bratislave, je nateraz otázne. Dôvodom je spor o vstup na pozemky pod elektrickou stanicou – meniarňou Dolné Krčace v Dúbravke.

Električky do Karlovej Vsi ešte nepremávajú kvôli sporu o vstup na pozemky Ľudovít Vaniher/SITA

dodávateľ stavebných prác, ktorý modernizuje trať, naďalej deklaruje, že úsek od Molecovej po Damborského by mal byť dokončený v decembri. „Spustenie električky závisí však od doriešenia situácie s elektrickou stanicou,“ povedal pre TASR hovorca Bratislavy Peter Bubla. Na prípad minulý týždeň upozornil denník Sme.

V rámci prvej etapy modernizácie Karlovesko-dúbravskej radiály od Molecovej po obratisko Karlova Ves je podľa magistrátu hotová trať aj trakčné vedenie. V novembri bolo vydláždené posledné nástupisko Karlova Ves. Koncom novembra sa začalo s testovaním trate aj trakčného vedenia.

„Skúšky išli dobre, trakčné vedenie nevykazovalo žiadne chyby. V prípade kladného výsledku technicko-bezpečnostných testov sme boli pripravení okamžite odovzdať potrebné doklady stavebnému úradu, aby ten mohol vydať rozhodnutie o predčasnom užívaní stavby. Testy sme však museli pozastaviť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite