Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenský diplomat bude podpredsedom Rady OSN pre ľudské práva

.redakcia .slovensko

Členovia Rady OSN pre ľudské práva v piatok rozhodli o novom vedení tohto orgánu. Za jej predsedníčku bola zvolená Rakúšanka Elizabeth Tichy-Fisslberger a za podpredsedu slovenský diplomat Juraj Podhorský.

Slovenský diplomat bude podpredsedom Rady OSN pre ľudské práva Marko Erd/SITA 22. jún 2017 Bratislava: Prezident SR Andrej Kiska a diplomat Juraj Podhorský (Stála misia SR pri OSN so sídlom v Ženeve) počas odovzdávania poverovacích listín diplomatom, ktorí povedú slovenské diplomatické misie v zahraničí.

obaja budú pôsobiť na čele tohto 47-členného orgánu OSN sídliaceho v Ženeve, ktorý dohliada na dodržiavanie ľudských práv vo svete, počas roka 2020.

Kariérna diplomatka Tichy-Fisslberger je podľa agentúry APA prvou Rakúšankou na čele tejto rady. Zvolená bola aklamáciou na podnet skupiny západoeurópskych štátov. V súčasnosti je rakúskou vyslankyňou pri inštitúciách OSN v Ženeve.

Za podpredsedu Rady bol v piatok zvolený stály predstaviteľ SR pri OSN v Ženeve Juraj Podhorský.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite