Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Požiar si vyžiadal osem obetí, vláda pomôže miliónom eur (aktualizované)

.ivana Šalgová .martina Juhászová .slovensko

Bytovku na prešovskom Sídlisku III. zdemoloval výbuch plynu. Hasiči aktuálne informujú o ôsmich obetiach. Polícia zároveň zadržala v súvislosti s týmto nešťastím podozrivé osoby.

Požiar si vyžiadal osem obetí, vláda pomôže miliónom eur (aktualizované) Zdroj: Polícia SR

piatkový výbuch plynu v prešovskej bytovke si vyžiadal osem obetí. Pred zasadnutím krízového štábu to uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek, ktorý sa odvolal na informácie od Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.

Polícia zároveň zadržala v súvislosti s týmto nešťastím  podozrivé osoby. Krajský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia. Informuje o tom polícia na svojom profile na sociálnej sieti.

požiar sa podarilo uhasiť

Zásah hasičov pri požiari po piatkovom výbuchu v jednej z prešovských bytoviek prebiehal celú noc. Veliteľ zásahu nahlásil likvidáciu požiaru v sobotu pred 7:00 h ráno po jeho lokalizácii pred polnocou. Na mieste udalosti zasahovalo takmer 90 profesionálnych hasičov z hasičských staníc.

Od sobotňajšieho rána zasadá krízový štáb, na ktorom sa rozhoduje o ďalšom postupe. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

„Tri najvrchnejšie poschodia sú úplne vyhorené, pričom došlo k úplnému otvoreniu strechy,“ informovalo Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

ďalšie obete

„S ľútosťou oznamujeme, že vnútri zničeného paneláku bolo nájdených ďalších šesť tiel obetí,“ informovala Polícia SR v sobotu dopoludnia. 

Krátko po zverejnení tejto správy však informáciu korigovali s tým, že„ počet obetí sa bohužiaľ zvýši“. Definitívny počet obetí však nateraz nechcú spresňovať. 

„Keďže na mieste naďalej prebiehajú záchranné práce a situácia je komplikovaná, nebudeme ďalej priebežne komunikovať presný počet obetí tejto tragédie, až pokiaľ nebudú z budovy vyprostené všetky obete,“ uvádza Polícia SR.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite