Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najtransparentnejšiu kampaň vedie SaS a PS/Spolu, najhoršie je na tom Smer

.redakcia .slovensko

Odborníci z Transparency International Slovensko (TIS) sa pozreli na prvý mesiac predvolebnej kampane. Z ich hodnotenia vyšli najlepšie strana SaS a koalícia PS/Spolu, najmenej transparentnú kampaň má doteraz vládny Smer-SD.

Najtransparentnejšiu kampaň vedie SaS a PS/Spolu, najhoršie je na tom Smer Alexandra Čunderlíková/SITA

odborníci sa pozreli na predvolebnú kampaň 12 preferenčne najsilnejších politických strán, ktoré kandidujú v parlamentných voľbách v roku 2020. 

SaS a PS/Spolu boli podľa riaditeľa Transparency International Slovensko Gabriela Šípoša jediné, ktoré boli ochotné zverejniť majetkové priznania aj daňové priznania lídrov strán. „Všetky dôležité informácie zdieľali nielen s nami, ale aj s celou verejnosťou,“ povedal. Projektový koordinátor Ľuboš Kostelanský priblížil, že SaS má transparentný účet, kde je vidieť všetky položky detailne.

Transparency International skôr zverejnila, že strana Smer-SD do kampane dala už 2,5 milióna eur. „K dnešnému dňu odtiekol z účtu jeden milión eur. Je to zďaleka najviac oproti všetkým ostatným stranám,“ podotkol Šípoš.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite