Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NAKA obvinila Roberta Fica za video, v ktorom bránil Mazureka

.ivana Šalgová .slovensko

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil predsedu Smeru-SD Roberta Fica za výroky vo videu, v ktorom bránil odsúdeného rasistu z ĽSNS Milana Mazureka.

NAKA obvinila Roberta Fica za video, v ktorom bránil Mazureka Alexandra Čunderlíková/SITA

podľa polície ide o trestný čin hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu. Je tak obvinený spolu z troch trestných činov.

Robertovi Ficovi podľa polície hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

„Napriek tomu, že Najvyšší súd SR rozhodol, že extrémistické výroky exposlanca Milana Mazureka sú trestným činom a odsúdil ho za ne, Robert F. mal s nimi verejne súhlasiť a tak svoj postoj šíriť cez sociálne siete. Môže mu hroziť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ uviedla Polícia SR na sociálnej sieti.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zrušil uznesenie vyšetrovateľa NAKA o odmietnutí tejto trestnej veci ako nedôvodné. Potvrdila to už skôr hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová a dodala, že prokurátor nariadil vyšetrovateľovi, aby sa vecou ďalej zaoberal.

NAKA predtým odmietla trestné stíhanie skutku schvaľovania extrémistických trestných činov Milana Mazureka. 

Ten čelil obžalobe pre jeho hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika, ktoré majú rasistický charakter, odvysielané v októbri 2016 v rádiu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite