Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jednotkou kandidátky OĽaNO bude „obyčajná žena z východu“

.ivana Šalgová .slovensko

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič to povedal počas diskusnej relácie, v ktorej sa stretol s päťkou na kandidátke Smeru Jurajom Blanárom.

Jednotkou kandidátky OĽaNO bude „obyčajná žena z východu“ Jana Birošová/SITA

hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti podľa jeho lídra Igora Matoviča odovzdá svoju kandidátku dnes o 23:45 presne tak, ako to robí vždy. Matovič sa postaví na posledné 150. miesto. „Samozrejme, že tam budem, keďže som zaviedol túto módu, kandidovať z konca,“ povedal počas nedeľnej diskusnej relácie.

Jednotkou na kandidátke, ktorú počas posledných mesiacov opustili viaceré osobnosti, bude podľa Matovičových slov „obyčajná žena z východu“. Týmto gestom chce hnutie ukázať, že na východe žijú kvalitní ľudia. Narážal tak na výrok predsedu Smeru Roberta Fica, ktorý sa v začiatkoch vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka vyjadril, že „na východe nič nie je“.

Vysoké miesto na kandidátke strany získa aj Jaroslav Naď, ktorému v piatok vyšetrovateľ zrušil obvinenie v prípade ohrozovania utajovanej skutočnosti. Matovič od začiatku vnímal Naďove obvinenie ako vykonštruovaný proces, keďže Naď viackrát upozorňoval na pochybné majetkové aktivity šéfa vojenského spravodajstva Jána Balciara.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite