Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je to útok na občanov, hovorí opozícia a zvoláva mimoriadnu schôdzu

.ivana Šalgová .slovensko

Poslanec Robert Fico inicioval odložiť rokovanie o poslaneckých návrhoch. Väčšina z nich bola opozičná a v praxi by sa už do volieb prerokovať nestihli. Opozícia vyzbierala podpisy a žiada zvolanie mimoriadnej schôdze.

Je to útok na občanov, hovorí opozícia a zvoláva mimoriadnu schôdzu Branislav Bibel/SITA 26. november 2019 Národná rada SR, Bratislava: Poslanec za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič, poslankyňa SaS Jana Cigániková a poslankyňa Za ľudí Veronika Remišová. Opoziční poslanci vyzbierali 50 poslaneckých podpisov.

svojou iniciatívou poslanci reagujú na to, že plénum v utorok rozhodlo o presunutí viac ako polovice návrhov zákonov predložených na 53. schôdzu NR SR. Takmer všetky presunuté návrhy boli opozičné. Opoziční politici zdôraznili potrebu prerokovania návrhov zákonov, tvrdia, že je to ich ústavné právo. 

Podľa poslanca Karola Galeka z SaS by na mimoriadnej schôdzi chceli prerokovať všetky zákony, ktoré boli presunuté. Keďže neplatí koaličná zmluva, Galek si myslí, že opozičné návrhy mohli mať šancu prejsť do druhého čítania. Presunutie návrhov inicioval poslanec Smeru-SD Robert Fico.

Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) má v zmysle rokovacieho poriadku zvolať schôdzu do siedmich dní od odovzdania podpisov.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite