Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ocenili výnimočných úradníkov: Venujú sa cenám v zdravotníctve aj evidencii odpadov v Košeci

.redakcia .slovensko

Ocenenie Úradnícky čin roka získali analytici ministerstva zdravotníctva, ktorí porovnávajú ceny zdravotníckej techniky; obec, kde elektronickou evidenciou znižujú množstvo odpadu; a tím katastra okresného úradu, ktorý si poradil s veľkým náporom práce aj sklzom.

za ocenením stojí Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť (SGI), ktorý spolupracuje s Klubom úradníkov dobrej vôle. „Chceme vyzdvihnúť úradníkov, ktorí výnimočným spôsobom zlepšujú fungovanie štátu. Aby o nich vedela slovenská verejnosť a aby boli inšpiráciou pre ostatných,“ vysvetľuje Veronika Prachárová, riaditeľka SGI. Počas roka mohol ktokoľvek nominovať inšpiratívne príbehy úradníkov, z ktorých odborná porota vybrala tie najzaujímavejšie v troch hodnotených kategóriách.

V kategórii ústredná štátna správa získal Úradnícky čin roka Inštitút zdravotnej politiky na ministerstve zdravotníctva za porovnávanie cien zdravotníckych nákupov. Každý nákup techniky, ako sú napríklad CT či MR prístroje, porovnajú analytici na základe rozsiahlej databázy údajov o primeraných cenách. „Celkovo sa nám od roku 2016 podarilo ušetriť takmer 60 miliónov eur, z čoho 7 miliónov bolo práve za porovnávanie zdravotníckej techniky,“ hovorí Martin Smatana, generálny riaditeľ Inštitútu zdravotnej politiky. „Tento projekt priniesol viac transparentnosti a reálne úspory do exponovanej oblasti, akou je nákup predraženej zdravotníckej techniky,“ vysvetľuje Lívia Vašáková zo Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, ktorá je členkou odbornej poroty ocenenia. „Dobre ho hodnotia aj v zahraničí a prezentovali ho aj na pôde Európskej komisie.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite