Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

ÚPN oslavuje 30. výročie Nežnej revolúcie otvorením svojich dverí

.redakcia .slovensko

Pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie zorganizoval Ústav pamäti národa (ÚPN) deň otvorených dverí. Záujemcovia majú možnosť pozrieť si archív plný materiálov z roku 1989. Archív bude pre verejnosť otvorený do štvrtka 21. novembra a sídli na Miletičovej ulici v Bratislave.

ÚPN oslavuje 30. výročie Nežnej revolúcie otvorením svojich dverí Braňo Bibel/SITA 20. august 2018 Ústav pamäti národa, Bratislava: V roku 2018 robil ÚPN výstavu k výročiu okupácie Šeskoslovenska, tentokrát vystaví materiály spojené s Nežnou revolúciou.

„Tým, že my sme špecializovaný archív, robievame pravidelne dni otvorených dverí. Minulý rok to bolo napríklad k výročiu augustovej okupácie, roku 1968. Snažíme sa to vždy ladiť k nejakej aktuálnej téme a pripraviť pútavé dokumenty, ktoré sú uložené v archíve ÚPN. Tento rok tým, že je 30. výročie Nežnej revolúcie a pádu železnej opony, sme pripravili aj súbežnú výstavu,“ povedal Peter Mikle z ÚPN.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite