Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Andrej Danko: Nie je to sranda, byť so Smerom vo vláde. Je to môj ťažký údel

.ivana Šalgová .slovensko

Predseda SNS vyhlásil, že povie, čo v sebe tri a pol roka dusil. Koalícia podľa neho dožíva a rozpory medzi Ficom a Pellegrinim cíti už niekoľko mesiacov.

Andrej Danko: Nie je to sranda, byť so Smerom vo vláde. Je to môj ťažký údel Alexandra Čunderlíková/SITA

kým vo viacerých stranách prebiehajú rokovania o vytvorení volebných koalícií alebo dochádza k dohodám o zlučovaní strán, v SNS hovoria o tom, že sa nebude konať žiadne prekvapenie. Poradie prvej pätnástky sa bude na 90 % zhodovať s výsledkami získaných preferenčných krúžkov z roku 2016 a kandidovať nebude nikto iný ako členovia SNS. Vyhlásil to na utorkovej tlačovej konferencii Andrej Danko, ktorý ostáva jednotkou kandidátky.

„Nemyslím si, že zostava, ktorá je úspešná, sa má meniť. To platí na futbale a malo by to platiť aj v politike,“ povedal predseda SNS. Zároveň oznámil, že do strany vstúpila ministerka školstva a nominantka SNS Martina Lubyová, ktorá bude tiež kandidovať. 

Na zostavení kandidátky sa v strane zhodli jednohlasne. Danko tiež dodal, že jeho strana nikdy nepôjde do vlády s ĽS NS. „Nebudem v žiadnej vláde s ĽS NS, nikdy! Lebo tam je podstatná časť ľudí, ktorí dennodenne páchajú trestné činy.“

na ministerstve financií vidí amatérizmus

Kým vo vnútri strany nemá predseda parlamentu podľa svojich slov žiadne problémy a každý vie, kde je jeho miesto, ťažkosti zažíva v súčasnej koalícii. 

„Keďže pán predseda vlády niekoľko mesiacov ignoruje koaličnú radu a ja sa mu už odmietam neustále prosiť, verejne ho vyzývam, aby sa pozrel na zostavovanie štátneho rozpočtu pod vedením ministra financií Kamenického,“ povedal Danko.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite