Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prezidentka udelila milosť mužovi, ktorý je v ťažkej životnej situácii

.redakcia .slovensko

Prezidentka Zuzana Čaputová udelila individuálnu milosť 44-ročnému J. H., ktorý v roku 2015 spôsobil z nedbanlivosti dopravnú nehodu. Pri posudzovaní žiadosti o milosť zohľadnila okrem právnych aspektov prípadu najmä kritickú sociálnu a rodinnú situáciu odsúdeného.

Prezidentka udelila milosť mužovi, ktorý je v ťažkej životnej situácii Branislav Bibel/SITA

„Prezidentka pri posudzovaní žiadosti o milosť zohľadnila okrem právnych aspektov prípadu najmä kritickú sociálnu a rodinnú situáciu odsúdeného a odpustila mu trest odňatia slobody, ktorého výkon bol podmienečne odložený, a súčasne nevykonaný zvyšok trestu zákazu činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu. Tresty boli odpustené s účinkom zahladenia odsúdenia,“ uviedol hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Prezidentkina kancelária pripomína, že muža právoplatne odsúdili v roku 2019 za spáchanie prečinu ublíženia na zdraví na trest odňatia slobody v trvaní troch mesiacov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite