Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Výročie Novembra '89: Pellegrini hovoril o nebezpečnej apatii, Danko kritizoval Čaputovú

.redakcia .slovensko

V spomienkový deň na Nežnú revolúciu vystúpili v politických diskusných reláciách premiér Peter Pellegrini aj predseda parlamentu Andrej Danko. Občanom sa prihovorili samostatne.

Výročie Novembra '89: Pellegrini hovoril o nebezpečnej apatii, Danko kritizoval Čaputovú SITA/SNS Andrej Danko, ktorý bol obvinený z plagiátorstva svojej dizertačnej práce, nedávno prijal čestný doktorát Moskovským štátnym inštitútom medzinárodných vzťahov.

apatia je nebezpečná a nie je správne, ak občania rezignujú a prestanú veriť tomu, že systém je schopný fungovať a brániť hodnoty i ľudí. V nedeľnej relácii V politike na TA3 vyhlásil premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) s tým, že neustále hádanie sa a rozdeľovanie spoločnosti nie je dobrá cesta pre Slovensko. Poukázal pritom na novembrové udalosti 1989, keď sa podľa neho Slovensko posunulo dopredu, lebo ľudia držali spolu a národ sa nadchol pre víziu a budúcnosť.

Pellegrini odporúča mladým ľuďom, aby sa zaujímali o to, ako žili predošlé generácie a nebrali slobodu a výdobytky dnešnej doby ako samozrejmosť. Zároveň ich vyzval, aby nestrácali záujem o veci verejné, diskutovali, poukazovali na problémy a najmä, aby nerezignovali. „Nech majú radi Slovensko a snažia sa aj oni svojim prístupom každý deň prispieť k tomu, aby sa nám tu žilo ešte lepšie ako doteraz,“ povedal premiér.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite