Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Revolúciu si v Bratislave pripomenuli Zuzana Čaputová a Miloš Zeman

.redakcia .slovensko

Prezidentka SR Zuzana Čaputová a český prezident Miloš Zeman zároveň slávnostne otvorili Český dom v Bratislave. Priniesť má možnosti ďalších aktivít krajanov i veľvyslanectva ČR na Slovensku.​

Revolúciu si v Bratislave pripomenuli Zuzana Čaputová a Miloš Zeman Alexandra Čunderlíková/SITA 16. novemer 2019 Bratislava: Prezident ČR Miloš Zeman a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas položenia venca k pamätnej tabuli pri príležitosti výročia bratislavského študentského pochodu pred budovou Univerzity Komenského v Bratislave.

okrúhle výročie Nežnej revolúcie si v sobotu pripomína prezidentka Zuzana Čaputová spolu s českou hlavou štátu Milošom Zemanom. 

V dopoludňajších hodinách položili vence k pamätnej tabuli na budove Univerzity Komenského v Bratislave. Pripomenuli si tak výročie bratislavského študentského pochodu. „17. november a všetky zmeny, ktoré nasledovali, boli spoločným víťazstvom občanov vtedajšieho Československa. Bola to ukážka toho, ako solidarita a spolupráca môže viesť k veľkej a úžasnej zmene,“ skonštatovala Čaputová.

Prezidentka večer vystúpi s príhovorom na galakoncerte s názvom „Ďakujeme, že môžeme“ v historickej budove Slovenského národného divadla.

Prestrihnutím pásky zároveň spoločne hlavy oboch štátov slávnostne otvorili Český dom v Bratislave.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite