Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bývalých kyselinárov oslobodili spod obžaloby z pokusu o vraždu

.redakcia .slovensko

Bývalých dvoch členov gangu kyselinárov Rastislava Šittu a Petra Lomjanského v stredu krajský súd (KS) definitívne oslobodil spod obžaloby z roku 2000. KS v Bratislave tak potvrdil minuloročný októbrový verdikt Okresného súdu v Pezinku a rozsudok je teda právoplatný.

Bývalých kyselinárov oslobodili spod obžaloby z pokusu o vraždu Robert Tappert/SITA Trestné činy kyselinárov prejednával aj Najvyšší súd.

krajský súd v Bratislave tak zamietol odvolanie prokurátorky Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave. Orgány prípravného konania napríklad neurobili odbery krvi. Súd nemôže odsúdiť niekoho, keď v prípade bolo veľa nedostatkov a nezrovnalostí a navyše trestné konanie trvalo veľmi dlho, od roku 2000, a nebolo možné dostatočne dokázať, že skutok dvaja obžalovaní spáchali, skonštatoval v stredu KS v Bratislave.

„Obžalovaných nemožno odsúdiť na základe nepriamych svedeckých výpovedí, keď samotný poškodený Miroslav Zeman uviedol, že pri čine neboli. Teda nemôžme uznať ich vinu,“ zdôraznila predsedníčka trojčlenného senátu KS v Bratislave.

Prokurátorka KP v Bratislave v záverečnom návrhu navrhla zrušiť trest OS v Pezinku a vec vrátiť na opätovné prejednanie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite