Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Člena gangu sátorovcov Františka Zákala odsúdili na 25 rokov

.redakcia .slovensko

Vysokopostaveného člena zločineckého gangu sátorovcov Františka Zákala odsúdil Najvyšší súd na úhrnný trest 25 rokov odňatia slobody.

súd tak zrušil marcový rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý ho odsúdil na 23 rokov. Utorkový verdikt je právoplatný.

Trest by si mal Zákal, ktorého uznal súd vinným zo štyroch skutkov – okrem iného z vraždy bosa skupiny Ľudovíta Sátora, založenia zločineckej skupiny – odpykať v ústave s maximálnym stupňom stráženia. Zároveň mu bol uložený trojročný ochranný dohľad a trest prepadnutia majetku. 

NS SR teda zrušil pôvodný rozsudok ŠTS len čo sa týka výšky trestu a trestu prepadnutia majetku. Vina Zákala bola podľa predsedníčky trojčlenného senátu NS SR jednoznačne dokázaná, podieľal sa na trestnej činnosti a v skupine pôsobil ako jej vysokopostavený člen, kde sa zaoberal najmä ekonomickou trestnou činnosťou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite