Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Minister Gál nesúhlasí s návrhom SNS o pedofílii, hovorí, že tresty už existujú

.redakcia .slovensko

Minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) nesúhlasí so zavedením novej skutkovej podstaty týkajúcej sa pedofílie, zoofílie či nekrofílie do Trestného zákona, ktorú navrhuje skupina poslancov za koaličnú SNS.

Minister Gál nesúhlasí s návrhom SNS o pedofílii, hovorí, že tresty už existujú SITA/Branislav Bibel Minister Gábor Gál

vyplýva to z jeho stanoviska v medzirezortnom pripomienkovom konaní. Poukazuje na to, že konanie, ktoré SNS spomína, už trestné je, a to v rámci trestného činu ohrozovania mravnosti.

Podľa rezortu spravodlivosti vyžaduje zavádzanie nových skutkových podstát trestných činov širšiu odbornú diskusiu a náležité posúdenie zo strany odbornej obce v danej oblasti, čo sa podľa Gála vzťahuje aj na zavádzanie nových pojmov do trestného kódexu. To považuje v niektorých prípadoch až za kontraproduktívne.

Význam pojmov pedofílie, nekrofília a zoofília vyplýva podľa Gála zo zákona implicitne a nejaví sa ako vhodné definovať pojmy, ktoré sú už zaužívané praxou. Ministerstvo spravodlivosti má za to, že sa definície navrhované SNS javia ako príliš všeobecné a nedostatočne jasne, presne a vecne vymedzené.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite