Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čižnár podľa bývalého vyšetrovateľa pochybil, keď zdržiaval vypočutie Trnku

.redakcia .slovensko

Pri vyšetrovaní nahrávky prokurátora Dobroslava Trnku s Marianom Kočnerom nepochybila polícia, ale generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Tvrdí to bývalý vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Pavol Milan, ktorý kandiduje za stranu SaS.

Čižnár podľa bývalého vyšetrovateľa pochybil, keď zdržiaval vypočutie Trnku Alexandra Čunderlíková/SITA

opozičná strana dostala informáciu z policajného prostredia, že NAKA mala Dobroslava Trnku zadržať ešte na jar tohto roku. Milan zistil, že vo februári tohto roka sa obsah nahrávky mal riadne prešetriť a nahrávka bola odstúpená vyšetrovateľovi. 

Podľa jeho zistení začal v marci vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci. „Ako bývalý vyšetrovateľ môžem k tomu povedať toľko, že tento postup polície bol podľa môjho názoru správny,“ uviedol.

Vyšetrovateľ musel následne verifikovať formálnu aj obsahovú pravosť nahrávky. Znalci preskúmali celistvosť a autentickosť nahrávky aj identifikovali hlasy osôb na nahrávke. 

Pozrite si celý záznam z tlačovej konferencie:

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite