Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Glváč ostáva vo funkcii podpredsedu parlamentu, Fico za ním stojí

.ivana Šalgová .slovensko

Podpredseda parlamentu Martin Glváč sa pred novinárov postavil v spoločnosti predsedu Smeru Roberta Fica, o svojej budúcnosti zatiaľ nepovedal nič. „Stojím za akýmkoľvek rozhodnutím, ktoré sa Martin Glváč rozhodne prijať,“ povedal Fico.

Glváč ostáva vo funkcii podpredsedu parlamentu, Fico za ním stojí Jana Birošová/SITA

predseda Smeru Fico sa vyjadril sa, že si váži prácu Martina Glváča. „Je mojou povinnosťou stáť pri mojich ľuďoch v dobrom aj v zlom,“ povedal Fico.

„Svoje stanovisko vám poviem alebo ho vydám v krátkom čase, nechcem traumatizovať slovenskú spoločnosť cez dušičky,“  povedal Glváč. Zatiaľ sa nevyjadril či odstupuje, alebo neodstupuje z postu podpredsedu Národnej rady SR.

O svojom vzťahu s Kočnerom Glváč povedal, že sa s ním pozná viac ako 20 rokov, ale k obsahu komunikácie sa nebude vyjadrovať až do chvíle, kým sa k nej nevyjadria orgány činné v trestnom konaní. „Táto komunikácia je používaná selektívne len na členov strany Smer a pri frekvencii kontaktov, ktoré mal Kočner, už len čakáme, čo príde,“ povedal Martin Glváč. 

„Svoje stanovisko vám poviem alebo ho vydám v krátkom čase, nechcem traumatizovať slovenskú spoločnosť cez dušičky,“  povedal Glváč.

Glváč spochybnil poslancov, ktorí podpísali návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorej ho chceli odvolávať z postu podpredsedu parlamentu. Mnohí z nich mali podľa neho s Kočnerom blízky vzťah, respektíve sa s ním minimálne raz stretli. 

Oslávte s nami 30 rokov slobody. Bez nezávislých médií nie je slobodná žiadna krajina. Podporte nás kúpou digitálneho predplatného za výnimočnú cenu.

„Rozhodnem sa tak, ako to budem cítiť a dám vám v krátkom čase vedieť. Samozrejme, budem konať tak, aby som nepoškodil stranu Smer a budem vyzývať všetkých ostatných, aby konali tak isto – či už v oblasti kandidátky alebo mandátu,“ dodal Glváč s tým, že mandátu sa vzdá vtedy, keď sa mandátu vzdajú aj všetci ostatní, ktorí boli v kontakte s Kočnerom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite