Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico si Glváča zavolal na „koberček“, jeho politická kariéra sa končí

.redakcia .slovensko

Podpredseda parlamentu Martin Glváč údajne o svojom vzťahu s Kočnerom klamal aj kolegom v Smere. Môže to byť koniec jeho politickej kariéry.

Fico si Glváča zavolal na „koberček“, jeho politická kariéra sa končí Branislav Bibel/SITA

stranu Smer čaká v najbližších dňoch stretnutie vedenia. „Mám na to, samozrejme, osobný názor, ale nebudem robiť predbežné závery. Keďže je avizované stretnutie vedenia strany s pánom Glváčom, tak to je pôda, kde by sa celá táto vec mala vyšetriť, vyjasniť a potom zaujmem postoj,“ povedal na margo žiadosti opozície odvolať Glváča poslanec Smeru Erik Tomáš. Termín stretnutia vedenia strany povedať nevedel, priblížil však, že veľká časť vedenia strany bola aj na výjazdovom rokovaní a mala iný program.

„O tom, že jeho stopka na kandidátke do februárových volieb je istá, sa hovorí od zverejnenia jeho komunikácie s Kočnerom.“

Podľa informácií, ktoré sa podarilo získať Denníku N je isté, že Glváč do najbližších volieb nebude kandidovať. V Smere sa údajne hovorí, že ich člen predsedníctva sa nemôže vyrovnať s kauzou bez toho, aby skončil vo funkcii. Padli dokonca úvahy aj o vzdaní sa poslaneckého mandátu.

O tom, že jeho stopka na kandidátke do februárových volieb je istá, sa hovorí od zverejnenia jeho komunikácie s Kočnerom. V Glváčov neprospech hrá, že sa kandidačné listiny podávajú len do 1. decembra. Strana má o nich rozhodovať v polovici novembra, čo je čas, v ktorom sa bude jeho kauza ešte stále otvorene riešiť. 

Oslávte s nami 30 rokov slobody. Bez nezávislých médií nie je slobodná žiadna krajina. Podporte nás kúpou predplatného za výnimočnú cenu.

Okrem konca politickej kariéry po parlamentných voľbách sa vraj v Smere diskutuje aj o tom, že by mal skončiť ako podpredseda parlamentu a vzdať sa aj poslaneckého mandátu.

Podľa redaktora .týždňa Eugena Kordu by sa mal Martin Glváč nie len vzdať postu podpredsedu parlamentu, ale mal by sa aj čo najskôr ocitnúť v hľadáčiku vyšetrovateľov. Prečítajte si o tom jeho názor: Schyľuje sa k rozhodujúcemu boju o našu slobodu.

opozícia ho chce odvolať

Opoziční poslanci chcú Martina Glváča odvolať z postu podpredsedu parlamentu. S týmto zámerom začali vo štvrtok zbierať podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorej by mohlo prebehnúť hlasovanie o jeho odvolávaní. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite