Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Po mojej vražde ma mal nahradiť exnámestník René Vanek, tvrdí Šufliarsky

.redakcia .slovensko

Bývalý prvý námestník generálneho prokurátora k tomu dospel po vznesení obvinenia voči štyrom osobám, ktoré okrem jeho vraždy plánovali aj vraždu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica, ako aj nazretí do vyšetrovacieho spisu.

Po mojej vražde ma mal nahradiť exnámestník René Vanek, tvrdí Šufliarsky Peter Maďar/SITA

„Zistil som, že bývalý prokurátor JUDr. R.V. bol vraj  kandidátom na funkciu prvého námestníka generálneho prokurátora SR po tom, ako som ma chceli v roku 2018 fyzicky zlikvidovaný,“ povedal pre TASR Šufliarsky.

Na Vaneka, ktorému zrušil generálny prokurátor poverenie funkcie v januári po medializácii jeho komunikácie s Alenou Zs., mali byť podľa uznesenia získané diskreditačné materiály v takom rozsahu, že funkciu prvého námestníka, najmä v trestnej oblasti pôsobnosti prokuratúry, mal vykonávať „nie ako službu verejnosti, ale ako službu vybraným osobám s konkrétnym cieľom“. Konkrétnosti Šufliarsky s odvolaním na zákonné tajomstvo neuviedol.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite