Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nahrávka Gorily je použiteľná ako dôkaz v trestnom konaní, hovorí Lipšic

.redakcia .slovensko

Bývalý šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Lukáš Kyselica aj advokát Daniel Lipšic sa zhodli na tom, že údajná nahrávka Gorily, aj nahrávka z rozhovoru Dobroslava Trnku a Mariana Kočnera sú pre políciu užitočné. Uviedli to v nedeľnej diskusnej relácii Televízie Markíza Na telo s Michalom Kovačičom.

Nahrávka Gorily je použiteľná ako dôkaz v trestnom konaní, hovorí Lipšic Martin Medňanský/SITA

„Dnes je pomerne rozsiahla judikatúra už aj nášho Najvyššieho súdu SR, ktorá tvrdí, že aj keď bolo porušené právo na súkromie, dôkaz sám o sebe je použiteľný. Môj názor je, že zvuková nahrávka Gorily je použiteľná ako dôkaz v trestnom konaní,“ povedal Lipšic. 

Poznamenal, že si nevie predstaviť, že by to polícia nevyšetrila a neposunula na súd. Podľa jeho slov je nájdenie nahrávky kľúčovým zlomom pri vyšetrovaní.

Kyselica v diskusnej relácii potvrdil, že finančné toky v hodnote viac ako 300 miliónov korún polícia našla. Podľa neho je úlohou vyšetrovateľov sa s tým vysporiadať.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite