Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pellegrini zvolal pracovné stretnutie. Chce zmenu súdov a prokuratúry

.redakcia .slovensko

Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) zvolal na pondelok 21. októbra pracovné stretnutie, ktorého cieľom je navrhnúť možné legislatívne zmeny zamerané na reformu súdov a prokuratúry.

Pellegrini zvolal pracovné stretnutie. Chce zmenu súdov a prokuratúry Julien Warnand,/AP/SITA

na stretnutí sa zúčastnia ministerka vnútra SR Denisa Saková (Smer-SD), minister spravodlivosti SR Gábor Gál (Most-Híd), prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský a zástupcovia Súdnej rady SR a Generálnej prokuratúry SR. 

Uplynulý týždeň Pellegrini uviedol, že súhlasí s potrebou očistenia justície, o ktorej hovorila po menovaní nových ústavných sudcov prezidentka Zuzana Čaputová. Ako poznamenal, je na sudcovskom stave, aby našiel silu a odvahu vyzliecť z talára tých, ktorí znižujú dôveru v slovenské súdnictvo. „Sudcovský stav musí nájsť v sebe mechanizmy, aby sa dokázal samoočisťovať, keďže je nezávislý a oddelený od moci výkonnej a parlamentnej.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite