Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Fico: Gorila nemá so Smerom nič spoločné, nechajte mojich voličov na pokoji

.ivana Šalgová .slovensko

Predseda strany Smer-SD a poslanec NR SR Robert Fico odpovedal na otázky novinárov o Gorile. Odmietol sa však vyjadriť, či bol alebo nebol v byte na Vazovovej ulici. Bránil seba aj stranu Smer, ktorá bol v čase vzniku nahrávky v opozícii.

Robert Fico: Gorila nemá so Smerom nič spoločné, nechajte mojich voličov na pokoji Branislav Bibel/SITA

expremiér Robert Fico sa postavil pred novinárov, na ich otázky však odpovedal vyhýbavo. Opakovane sa vyhol aj odpovedi na otázku, či bol v byte na Vazovovej ulici. Pripustil však, že sa s viackrát stretol s Jaroslavom Haščákom. Časť z 39-hodinovej nahrávky, ktorá je takmer totožná z uniknutým spisom Gorila, zachytáva rozhovor, v ktorom sa Haščák s Ficom, okrem iného, rozprávajú o vnútornom dianí v strane Smer a o jej financovaní. 

„Keby to aj tisíckrát bola pravda, povedzte mi, kde som zlyhal? Nebudem komentovať pravdivosť, nepravdivosť. Mne veľmi záleží na tom, aby sa Gorila konečne vyšetrila,“ povedal s tým, že nerozumie, prečo sa ho všetci pýtajú, či niekde pil alebo nepil kolu. Novinári si podľa neho z jeho osoby urobili očistec. 

Nahrávku si predseda Smeru zatiaľ nevypočul, vraj má zásadu, že sa na seba nepozerá ani sa nepočúva.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite