Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Riaditeľka UNB odvolala prednostu neurochirurgickej kliniky Andreja Šteňa

.redakcia .slovensko

Riaditeľka Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Renáta Vandriaková sa rozhodla odvolať prednostu Neurochirurgickej kliniky UNB Andreja Šteňa. Svoj krok odôvodňuje tým, že pri súčasnom vedení kliniky nemôže garantovať plnohodnotné zabezpečenie zdravotnej starostlivosti.

Riaditeľka UNB odvolala prednostu neurochirurgickej kliniky Andreja Šteňa Peter Rusko/SITA

riaditeľa Vandriaková o jeho odvolaní povedala:  „Musím preto prijať i radikálne opatrenia a kroky, ktoré smerujú k odvolaniu docenta Šteňa z vedúcej pozície prednostu kliniky“. Zároveň kritizovala spôsob komunikácie kliniky v posledných mesiacoch.

Zdôraznila, že vedenie UNB urobí všetky potrebné a právne legitímne kroky na upokojenie verejnosti, „ktorá bola poslednými udalosťami neoprávnene zneistená“, v tomto zmysle informovala aj ministerku zdravotníctva Andreu Kalavskú (nominantka Smeru-SD).

Vandriaková kritizuje i spôsob vedenia vnútornej komunikácie v rámci UNB, za sťažnosťami kliniky a vyvolávaním sporov s ostatnými pracoviskami UNB vidí snahu odvrátiť pozornosť od problémov, ktoré postupne pribúdali od nástupu Šteňa na pozíciu prednostu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite