Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rada prokurátorov vyzvala Trnku, aby požiadal o prerušenie svojej funkcie

.redakcia .slovensko

Rada prokurátorov sa vyjadrila, že je hlboko znepokojená a pobúrená medializovanými informáciami týkajúcimi sa vzťahu bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku s obvineným Marianom Kočnerom.

Rada prokurátorov vyzvala Trnku, aby požiadal o prerušenie svojej funkcie Jozef Jakubčo/SITA

stanovisko poskytol TASR predseda Rady prokurátorov Slovenskej republiky Juraj Purgat.

„Rada prokurátorov SR považuje tieto informácie za natoľko závažné, že minimálne do ich vyšetrenia orgánmi činnými v trestnom konaní neumožňujú bývalému generálnemu prokurátorovi Slovenskej republiky pokračovať vo výkone funkcie prokurátora. Zverejnené informácie nielen vrhajú zlé svetlo na ostatných prokurátorov, ale predovšetkým podkopávajú dôveru verejnosti v právny štát a princípy jeho fungovania,“ uvádza sa v stanovisku.

V ňom sa ďalej píše, že Rada prokurátorov SR si ctí princíp prezumpcie neviny a vyzýva Trnku, aby do vyšetrenia týchto mimoriadne závažných podozrení požiadal generálneho prokurátora o prerušenie výkonu funkcie prokurátora.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite