Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Architektonickú súťaž na Hlavnú stanicu chcú vyhlásiť do konca roka

.redakcia .slovensko

Medzinárodnú architektonicko-urbanistickú štúdiu na komplexnú obnovou bratislavskej Hlavnej stanice chcú Železnice Slovenskej republiky v spolupráci s hlavným mestom vyhlásiť do konca roka. Vyhlásil to generálny riaditeľ ŽSR Juraj Tkáč.

Architektonickú súťaž na Hlavnú stanicu chcú vyhlásiť do konca roka SITA/Braňo Bibel

táto štúdia by mala presne ukázať, ako by mala vyzerať Hlavná stanica a predstaničné námestie v budúcnosti. Ruka v ruke s tým ide modernizácia infraštruktúry Hlavnej stanice. Bude to veľký projekt,“ avizuje Tkáč.

Odhadované náklady na rekonštrukciu len samotnej infraštruktúry ako koľajiska či predĺženia nástupíšť sú podľa jeho slov vo výške 147 miliónov eur. Železnice deklarujú, že chcú v projekte postupovať maximálne profesionálne a snažiť sa, aby bol financovaný predovšetkým zo zdrojov Európskej únie. „V najbližších dvoch týždňoch spúšťame verejné obstarávanie na proces posúdenia vplyvov na životné prostredie (EIA) úseku od Hlavnej stanice až po štátnu hranicu s Rakúskom,“ podotkol generálny riaditeľ ŽSR.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite