Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Úrad pre verejné obstarávanie bude spolupracovať s prezidentkou

.redakcia .slovensko

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) a Kancelária prezidentky SR podpísali spoločné memorandum. Dohodli sa, že pri nakladaní s verejnými zdrojmi sa bude zohľadňovať ochrana životného prostredia. V utorok po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou to uviedol predseda ÚVO Miroslav Hlivák.

Úrad pre verejné obstarávanie bude spolupracovať s prezidentkou Branislav Bibel/SITA 8. októbra 2019 Bratislava: Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas ich stretnutia v Prezidentskom paláci.

predseda Hlivák priblížil, že hlavu štátu informoval o systémovej reforme verejného obstarávania, ktorú úrad pod jeho vedením už dva roky realizuje. „Tá zahŕňa nelegislatívne opatrenia a legislatívne. Môžeme konštatovať, že práve vďaka legislatívnym zmenám sa po 1. januári na Slovensku nakupuje za verejné zdroje jednoduchšie, rýchlejšie, s väčšou dávkou transparentnosti,“ podotkol Hlivák.

Zároveň dodal, že v parlamente je ďalšia novela zákona, ktorá dopĺňa tú pôvodnú. ÚVO sa v nej snaží o to, aby sa pri nákupe zohľadňovali aj iné kritériá, napríklad ochrana životného prostredia. 

Prezidentka a ÚVO by mali spolupracovať v otázke podpory ochrany životného prostredia pri nakladaní s verejnými zdrojmi.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite