Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner v Threeme: Nech robí sudkyňa čo má, inak skončí na Kuciaka

.redakcia .slovensko

Obvinený z objednávky vraždy Kuciaka a Kušnírovej si údajne so štátnou tajomníčkou a sudkyňou Monikou Jankovskou vymenil tisíce správ. O korupcii, vybavovaní kšeftov a ovplyvňovaní sudcov. Informáciu priniesol Denník N.

Kočner v Threeme: Nech robí sudkyňa čo má, inak skončí na Kuciaka SITA/Alexandra Čunderlíková Obvinený z objednávky vraždy Marian Kočner mal blízky vzťah s Monikou Jankovskou.

polícia zaistila mobilné telefóny bratislavským sudcom a teraz už bývalej štátnej tajomníčke Monike Jankovskej. Podozrieva ju z prepojenia na Mariana Kočnera v rôznych kauzách, ktoré skončili na súde, ale v boli uzavreté či riešené v prospech podnikateľa. 

Podľa komunikácie, ktorú zaistili policajti v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a ktorú má Denník N k dispozícii, Jankovská priamo na Kočnerov pokyn nepretržite od septembra 2017 do mája 2018 riadila celú operáciu „zmenky“. Kočnerovi mala priniesť milióny eur od TV Markíza a jej a ďalším dvom sudkyniam provízie za to, že sa na celom podvode podieľali.

aj o súkromí

Kočner mal Jankovskú uloženú pod menom jej syna „Jakub". Ich komunikácia je podrobná a detailne mapuje Jankovskej život alebo aj pohyb. Nie je pochýb o tom, že Kočnerovi odpisovala práve ona.

Denník N si ich preštudoval a overoval fakty a skutočnosti, o ktorých sa počas ôsmich mesiacov navzájom informovali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite