Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda schválila historicky najvyššiu minimálnu mzdu, stúpne na 580 eur

.redakcia .slovensko

Vláda schválila zvýšenie minimálnej mzdy na historickú hodnotu 580 eur z úrovne 520 eur. Vyhlásil to po rokovaní vlády premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). Zvýšenie však nebolo na rokovaní vlády prijaté konsenzuálne.

Vláda schválila historicky najvyššiu minimálnu mzdu, stúpne na 580 eur AP Photo/Kamil Zihnioglu

premiér informoval, že ministri strany SNS a minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) sa pri hlasovaní o zvýšení minimálnej mzdy zdržali.

„Našou prioritou musí byť zvyšovanie životnej úrovne ľudí. Súčasná vláda, ale aj tá predchádzajúca, ktorej súčasťou bol Smer-SD, prijala množstvo sociálnych opatrení," skonštatoval premiér. Zamestnanci podľa neho potrebujú ochranu v podobe legislatívy. „Jedným z najvýznamnejších nástrojov, ktoré vláda má, je práve inštitút minimálnej mzdy. Všetky vlády jej prikladali význam,“ podotkol premiér.

Vyjadrenie Petra Pellegriniho:

Podľa neho zvýšenie minimálnej mzdy na 580 eur predstavuje „zdravý konsenzus medzi tými, ktorí pracujú, a tými, ktorí im túto prácu dávajú".

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite