Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Politici sa bijú o hlasy účastníkov pochodu za život. V NR SR sú až štyri návrhy o potratoch

.dávid Jackanič .slovensko

Na aktuálnej schôdzi parlamentu sú až štyri zákony na sprísnenie pravidiel potratov. Tému rieši ĽS NS, Sme rodina, OĽaNO, Richard Vašečka a vyjadrovali sa k nej aj vládne strany. Ukrojiť si z koláča menom Národný pochod za život chce takmer celé politické spektrum.

Politici sa bijú o hlasy účastníkov pochodu za život. V NR SR sú až štyri návrhy o potratoch SITA

na konci júla sa zástupcovia Smeru a SNS vyjadrili, že by chceli sprísniť zákon o interrupciách. „Môžeme potvrdiť, že sa pripravuje koaličný návrh zákona upravujúceho interrupcie," tvrdil vtedy hovorca Smeru-SD Ján Mažgút. Nakoniec však z vládnej iniciatívy nič nebolo. 

„Nemožno vylúčiť, že s takýmto návrhom prídu predstavitelia iných strán a vtedy platí zásada, že pri etických otázkach majú poslanci strany Smer–SD voľnosť pri hlasovaní,“ vyhlásil Robert Fico.

štyri opozičné návrhy

Agendy sa však medzičasom chopila opozícia. Tento týždeň budú poslanci rokovať o štyroch rôznych návrhoch sprísnenia pravidiel interrupcií. 

Kotlebova ĽS NS navrhuje znížiť lehotu možnosti interrupcie z 12 na 8 týždňov: „Sme jednoznačne za ochranu života nenarodených detí, považujeme za svoju povinnosť zachrániť čo najviac ľudských životov, bez ohľadu na to, či počet interrupcií klesá alebo stúpa," vyhlásil Marián Kotleba.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite