Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič vábi k OĽaNO. Je trápny, dlhodobo trápny, odkázal mu Hlina

.šimon Jeseňák .slovensko

Igor Matovič láka na kandidátku OĽaNO rôzne strany a rôznych politikov. Ako na to reagujú a koho sa mu podarí presvedčiť? Dá sa brať Matovičov záchvat altruizmu ako reálna snaha zabrániť prepadnutiu opozičných hlasov alebo mu tečie do topánok a vábenie skôr berie ako pomoc sebe samému?

Matovič vábi k OĽaNO. Je trápny, dlhodobo trápny, odkázal mu Hlina SITA/Martin Medňanský Igor Matovič ponúka miesto na kandidátke mimoparlamentným stranám.

líder hnutia OĽaNO Igor Matovič vyzval na zjednotenie šíkov pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami. Podľa jeho vyjadrení chce OĽaNO otvoriť svoju kandidátku pre demokratické strany, ktoré sú na tom preferenčne horšie ako OĽaNO. 

Ponuku už dostala Kresťanská únia, SMK a dokonca aj KDH. Kresťanskí demokrati podľa neho v prieskumoch nedosahujú dostatočne silné preferencie, ktoré by im zaručili bezproblémový prienik do NR SR. 

V posledných dvoch prieskumoch verejnej mienky boli preferencie OĽaNO a KDH podobné. Pohybovali sa okolo 6-7 percent.  

Predseda KDH Alojz Hlina akékoľvek spájanie s Matovičom odmietol. „Igor Matovič je trápny, dlhodobo trápny,“ reagoval pre .týždeň Hlina na Matovičovu ponuku.

politický tinder

Ďalšia strana, o ktorú by mal Matovič záujem, je SMK. Tá podľa neho vždy stála na správnej strane barikády, či už v súboji s Mečiarom alebo neskôr aj s Ficom. 

Matovič zdôraznil, že s SMK by chcel vytvoriť koalíciu a nie umiestniť predstaviteľov strany na kandidátke OĽaNO. Scenára, že by sa OĽaNO a SMK nedostali do parlamentu sa neobáva a to aj napriek tomu, že volebné kvórum pre koalíciu je 7 percent.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite