Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci nedostali informácie k sanitkovému tendru

.redakcia .slovensko

Členom parlamentného zdravotníckeho výboru sa nepodarilo zrealizovať poslanecký prieskum v súvislosti s tendrom na licencie pre záchranky. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) im neukázal požadované dokumenty.

Poslanci nedostali informácie k sanitkovému tendru Martin Medňanský/SITA S priebehom tendra nie je spokojná ani ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.

poslanci žiadali od ÚDZS sprístupnenie všetkých dokumentov, ktoré súvisia s výberovým konaním. Dožadovali sa zbavenia mlčanlivosti členov komisie, čo sa však nestalo. 

Šéf výboru Štefan Zelník (SNS) a podpredseda výboru Marek Krajčí (OĽaNO) pre TASR uviedli, že rozhodnutie predsedu ÚDZS Haška nezverejniť údaje dajú preveriť právnemu oddeleniu Národnej rady. „Bol som veľmi prekvapený a rozčarovaný postupom ÚDZS. Pán predseda nám oznámil, že má taký právny výklad, že poslancom nemôže ukázať materiály,“ povedal Zelník. 

Haško rozhodol, že nesprístupní poslancom ani také údaje, ktoré boli k dispozícii. Zdôvodnil to tým, že poslanci na to nemajú oprávnenie. „Napriek tomu, že som deklaroval, že všetci poslanci podpíšu mlčanlivosť, nebolo to umožnené,“ komentoval Zelník. Podľa jeho slov je takéto správanie „úplne neobvyklé“, keďže ide o štátnu inštitúciu a zákazku, kde sa hovorí o verejných zdrojoch.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite