Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fedor preč. Cséfalvayová preč. Ondrejcsák?

.matúš Baňovič .slovensko

Poslanecké rady vládnej koalície opustili v posledných dňoch Martin Fedor a Katarína Cséfalvayová. Obaja boli v rámci koalície hlasní zástancovia euroatlantického smerovania Slovenska. Okrem nich sa často ozýval aj štátny tajomník ministerstva obrany Róbert Ondrejcsák. Ten tvrdí, že vládu neopustí.

Fedor preč. Cséfalvayová preč. Ondrejcsák? Martin Medňanský/SITA

na post štátneho tajomníka na ministerstve obrany nominovala Ondrejcsáka po voľbách v roku 2016 strana Most-Híd. Vo svojej funkcii sa často kriticky vyjadroval k ministrovi obrany Petrovi Gajdošovi aj predstaviteľom SNS. Nepáčili sa mu niektoré nákupy vojenskej techniky či cesty, vyhlásenia a rozhodnutia Andreja Danka. 

„Rusko nie je naším spojencom ani hodnotovo a ani politicky,“ napísal Ondrejcsák v čase, keď Andrej Danko chodil do Moskvy a robil si selfie fotky s predsedom ruskej štátnej dumy Vjačeslavom Volodinom. 

Národniari minulý rok otvorene volali po odvolaní Ondrejcsáka z funkcie. Vlani na jar o jeho budúcnosti na rezorte obrany rokoval Béla Bugár s Andrejom Dankom. Ondrejcsák napokon vo funkcii ostal. 

Naposledy ostro kritizoval, keď slovenská armáda v júni neumožnila medzipristátie amerického vrtuľníka na letisku. „Človek odíde na pár dní na dovolenku a doma sa dejú neuveriteľné veci. Že vraj neumožníme, aby pristál vrtuľník nášho spojenca? To je akože babráctvo alebo niečo ešte neuveriteľnejšie? Fakt?“ napísal vtedy na Facebooku. Armáda neskôr medzipristátie tohto vrtuľníka umožnila. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite