Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Parlament hlasoval o dôvere Pellegrinimu. Ostáva naďalej premiérom

.redakcia .slovensko

Premiér čelil odvolávaniu osobne. Koalícia má medzi poslancami menšinu, opozícii sa Pellegriniho aj tak nepodarilo odvolať.

Parlament hlasoval o dôvere Pellegrinimu. Ostáva naďalej premiérom SITA/Branislav Bibel

premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) osobne sledoval, ako dopadne hlasovanie o jeho odvolaní. Poslanci ho z postu predsedu vládu neodvolali. Za jeho odvolanie hlasovalo 62 poslancov, proti 66.

Návrh na odvolanie premiéra z funkcie prerokovali poslanci počas piatkovej mimoriadnej schôdze, ktorú iniciovala opozícia a samotné hlasovanie nechali na dnešné ráno.

Dôvodom návrhu na vyslovenie nedôvery je, že Pellegrini neodvolal Moniku Jankovskú z pozície štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti po tom, ako sa medializovala jej údajná komunikácia s Marianom Kočnerom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Vláda s odvolaním nesúhlasí, nevidí naň žiadne relevantné dôvody.

„Desať dní trvalo, kým Monika Jankovská odstúpila, počas tých desiatich dní sa Peter Pellegrini správal ako pobočník Moniky Jankovskej," hovoril v pléne NR SR počas mimoriadnej schôdze Igor Matovič. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite