Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

NAKA zastavila trestné stíhanie vo veci údajného vydierania Andreja Kisku

.redakcia .slovensko

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zastavila trestné stíhanie vo veci údajného vydierania bývalého prezidenta SR Andreja Kisku bývalým premiérom Robertom Ficom (Smer-SD).

NAKA zastavila trestné stíhanie vo veci údajného vydierania Andreja Kisku SITA/Diana Černáková

informuje o tom televízia JOJ na svojom webe Noviny.sk s tým, že jej to potvrdilo Prezídium Policajného zboru.

Vyšetrovateľ v kauze údajného vydierania Kisku zo strany Fica podľa televízie rozhodol, že skutok nie je trestným činom.

Fico sa vraj Kiskovi podľa slov bývalej hlavy štátu vyhrážal v čase, keď sa expremiér snažil získať post predsedu Ústavného súdu SR. Poslanec Národnej rady SR Ondrej Dostál (SaS) preto podal trestné oznámenie. Najvyšší predstavitelia štátu sa tak striedali na výsluchoch.

„Vyšetrovateľ NAKA začal preverovať podozrenie z trestného činu vydierania ex offo. Vyšetrovateľ si predvolal na výsluch všetky zainteresované osoby, po vyhodnotení vec 11.09.2019 zastavil, pretože nie je tento skutok trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci,“ uviedla podľa Nového Času hovorkyňa prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Fico sa mal Kiskovi podľa slov bývalej hlavy štátu vyhrážať v čase, keď sa expremiér snažil získať post predsedu Ústavného súdu SR. Poslanec Národnej rady SR Ondrej Dostál (SaS) preto podal trestné oznámenie. Najvyšší predstavitelia štátu sa tak striedali na výsluchoch.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite